Followers

Monday, February 11, 2013

Dnars skincare

Assalamualaikum..

sbnrnye kn..da lme da nk update bnde ni,p hnya mampu mrncang je,sbb mase xmenizinkan..
kali ni nak update pasal skincare..oke kalaw seblom ni aq update pasl garnier,yg mlembabkan kulit aq,n menoke kan jugak kulit muka aq ni.. p sekrg,aq cube pulk skincare yg laen..hehehe
biasalah..nk kulit muka normal balek,sgup je wat ape kn..haa..giteww..

okew,actly aq ni jenis yang sgt2 cerewet dlm memilih,membeli dan mencuba dalam sesuatu brg,
sblom decide nk beli ni..ehh..pent la sape yg ikut,mcm2 soklan akn kuar,oke ke x ke..btol ke..
pstu blek pkir lagi,bkn pkir kosong je..tgk feedbk org yg pnh gne,so bile da btol2 aq yakin..
barulah dgn lafaz bismilahhirahmannirrahim..aku berani mncuba...

dan..inilah produk yg baru di hati kuu..cewaahhh


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 PERKENALKAN SKINCARE TERHANGAT DI INTERNETTT!!!! (hahahaha..poyo gle)

DNARS SKINCARE..

hohoho...inilah dy Dnars Skincare tue...
Dnars skincare ni ade 2 set,satu set jerawat dan normal/jeragat, selain tu Dnars skincare jugak 
ade krim kunyit,krim ku-neng,
toner collagen,toner treatment,magic gold foundation dan sabun pemutih badan.
 


oke yang ni set jerawat yg aku pkai,sbb pe aq pkai set jerawat,sbb kulit aq jenis berminyak..set jerawat ni dy sesuai untuk kulit yg berminyak,dy balancekan kelembabpan kulit dan minyak di muka.so klw jerawat naek,jerawat tu cept kering, sbnrnye aq penh gne dua2 set,jerawat n set normal/jeragat, dua2 aku pkai oke,cume sbb kulit aq bmnyak,jerawat n bks jerawat ni lmbt nk ilang kt hidung ni,so sekrg da pkai set jerawat balek,beks kt idung tu pun da xkelihatan sgt,set normal ni sesuai bg yg muka yg xbmyak teruk n kulit muka kering,sesuai gnekan set normal.
cmner cara set normal tu nk lembabkan kulit muka,set jerawat n set normal xsme,dy ade krim siang dy sndri,
untuk set normal pncuci muka dy sabun beras n sabun collagen,so kt sabun collagen tu la dy mlmbabkan kulit muka.

selain tu aq gne toner collagen,rse sume taw kn..toner ni sgt pntg bg muka,untuk ttp pori2 kat muka ni,lgi2 aq nk g class naek moto,habuk melekat..so bile aq pkai toner ni,da x kesa da..da xtkot nk dedhkan muka ni kt persekitaran luar. n keistimewaan toner ni..

"Penyegar Muka yang mengandungi Collagen yang membantu menganjalkan wajah, merehatkan dan melembapkan kulit serta bertindak membantu menghilangkan tanda-tanda penuaaan dan garis kedutan pada seluruh wajah."

dan untuk Toner Treatment,toner ni sesuai bagi yang ade masalah jerawat yg teruk,mcm jerawat batu,
jerawat besar2,jerawat bersepah kat muka..dan  ber macm2 jenis jerawat besar yg singgah ataw menumpang kat muka kite ni,bg jerawat pasir..xperlu toner ni..hnya pkai toner collagen bg yg jerawat kecik2 tu..ade pahemmm??

n keistimewan toner treatment ni :

1) Mengecilkan pori-pori dan menganjalkan kulit

2) Mengembalikan PH 5.5 pada kulit muka selepas di cuci

3) Estrak daripada tumbuhan untuk melembap dan menyegarkan kulit


  
yang ni set jerawat oke uollsss..ade dua buku sabaun pencuci a.k.a sabun beras
krim siang= sunblock dan jugak krim malam

sabun beras : sabun beras ni sgt bagus,muka lebih segar dan kulit lebih lembab selepas di cuci,selain tu,sabun beras ni jugak menegangkan kulit wajah,bile korg cuci..akan rase pedih skit kt muka untuk permulaan,siyesly aq rase sakit tu,p dy skit bukan xsesuai kt muka ataw ape..p dy mngangkan kulit muka..korg akn rase puas hati sgt2,pas korg lap muka muka npk..sgt2 berkilat n tegang.bukan dpt rase je taw tgang tu..p dpt tgk jugak kt muka.kt bawah ni sabun beras,sabun ni bole tahn lebih sebulan klaw sebuku,sbb dy potong kecik2,so jimat kat situ,jimat jugak duit aku.(npk x kedekut??)




 sunblock : sunblock ni untuk siang,seblom apply sunblock ni kt muka..korg kne pkai toner collagen dlu,bru sapu sunblock ni,dan keistimewaan sunblock ni :

1) menghalus & mengecilkan liang pori
2) mengusir kulit mati
3) mnyingkir minyak yg berlebihan pada kulit wajah
4) memudarkan garis2 halus
5) menegangkan wajah
6) wajah akn jadi lebih cerah, gebu & halus berseri tanpa parut, jeragat dan jerawat


krim malam : krim malam ni aq pkai selang seli,sbb krim mlm ni berminyak skit,
so selang sehari je aq wat,arini pkai esok x..n keistimewaan krim malam ni..

1) menghalus & mengecilkan liang pori
2) mengusir kulit mati
3) mnyingkir minyak yg berlebihan pada kulit wajah
4) memudarkan garis2 halus
5) menegangkan wajah
6) wajah akn jadi lebih cerah, gebu & halus berseri tanpa parut, jeragat dan jerawat

same je mcm sunblock,cume pkai krim siang dgn malam ni,pkai xyh byak,amek skit je..sbb pati dy sgt pekat dan padat.
 

 krim ku-neng : krim ni pkai waktu malam..
emm..msti tertye eh..tdi kne pkai krim malam..pstu ni pkai mlm jugak,bile nk pkai,waktu bile,pukul bape n bla bla bla bla..dahh xyh pening2,sbb aq yg pening mse mule2 nak pkai krim ni,abes akk tu kne soal siast dgn aq,haa..kn aq da ckp aq cerewet.

oke uolsss..krim ni aq pkai lepas aq sapu krim mlm secara nipis,pstu aq sapu jugak krim ku-neng ni..xde mshlah,td aq ckp aq pkai krim mlm selang seli kn..p krim ni,aq pkai tiiap2 mlm,so xpkai krim mlm pon xpe klw nk pkai krim ni,spu je kt muka tu wktu mlm.

huuu..pnjg aq celoteh.eh..eh..lpe pulk khasiat nyee.. :

"Diformulasikan dari pati-pati herba yg terpilih termasuk 3 jenis kunyit.
keistimewaan :-
1) Hilangkan jeragat/parut pada wajah
2) membersihkan kulit wajah, wajah akan lebih cerah dan gebu
3) yg utama adalah kerana ianya dpt mngembalikan aura/seri wajah secara semulajadi
4) mnghilangkan garis2 halus @ kedutan pada wajah"

haaa..hebaattt x skincare ni,penat da aq celoteh pnjang2..sakit pinggang menaip,yg aq xtrangkn tu..mknenye aq xpkai ag,t aq da pakai..aq update laen k,
 tapi..kalaw celoteh pnjg pon xgne jugak kn..klw xtnjuk buktii..haaa...haaa..haa...aq ni sbnrnye malu nk tnjuk gmbr aq yg dlu2..+ sekrg..haha
p..gmbr ni xbole d ambik okeee!!!! 
akk jual krim ni pon mntx gmbr aq,aq xbgg..ni dlm blog je uplod okeee..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

issshhhh..malu laaa...nk tunjukk

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hahahah..maluuu (pang sekalin )

*
*
*
*
*
*
*

tadaaa....

*
*
*

 

 yang tudung biru tu sebelum tudung kuning tu selepas
so klw korg napak ea ape yg beza..
tudung biru tu aq makeup taw,aku pakai fondation sgala bagai,
n npk xkusam muka yg bermakeup tu?? sedeehhh je aq ngok kulit aq dlu,

p tudung kuning tuu..percaye x,aq xpkai makeup mcm fndation segala bagai tu??
n lagi satu..aq xpkai bedak ponn..pcye x??

haaaaa!!!! korg kene la percye jugak,walaupun ehh..yeke?? erk..btol ke??
ape pon perkataan tersembol keluar dri molot korg tu..sila la percye,
aq hnya memakai eyeliner,mascara,eyebrow,n blusher..
xperlu bedak..p time ni aq keluar ngn kwan2,so aq pkai la blusher..

sjak aq pkai skincare ni,aq da xmakeup,kecuali ade mjlis2 trtntu..
g class pon aq pkai eyeliner n lipstik jew,kdng2 xpkai pon..
klw dlu,aq nk kuar..msti nak pkai eyeliner,blusher..tok npkkn skit seri muka tu,
p sekrg..xpkai pon,org xtkot pon nk tgk muka aq,klw dlu..xpkai..muka mcm org sakit ya ampun..
xbeseri lngsungg..

mesti xsaba nk tgk an gmbr..btoll kew ape bdak ni ckppp???
nahhh tgkkk..

|
V

tadaa...


 
 tudung biru,itam kuning
no bedak + foundation + segala bagai base.
paling neutral tudung itam n biru..xpkai blusher,
p pling besh tudung itam..satu makeup pon xde..bhahahaha..percaya x??

tudung pink tu baru aq makeup,setelah sekian lme xpkai fndation bagai,tu pun sebb g wedding,sje nk pkai fndation..p mcm xbesh pulk pkai fndation..mcm xnpk kulit yg aslii tuhh..wahhh..haha

nak lagi baru x gmbrr???

*
*
*
*
*
*
*
* 
niihhh dyyy...



 
sume xde bedak..ni gmbr semlm,nk g wedding csn..
tdung itam..hnye pkai eyeliner..

sooo..npk x sekrg?? keajaiban skincare ni..aq xkn update n perasan sndri kalaw xde org yg mnegur,n puji muka aq sekrg..n bukn sorg dua yg puji..wahhh..aku xperasan oke,klw kne puji tu..muka ni xyh pkai blusher dahhh..hahaha..so aq da syorkn kt kwan2 laen,sbb dorg tye aq cerita,aq xsorok2..n aq promote ni bkn sbb aq jual produk ni k..xsme sekali..bukn aq je yg pkai sekrg,mak aq pkai..adik aq pkai..akk ipar aq pon pkai..npk x dorg perasan muka eden sekrg?? hahaha..oke la..i da pent la u..nk reht..esok nk g tmpt laen g,arp esok la last kuar..asgmnt da tngi mngunung ni..oke la..selmt mlm k..love ya.

#################################################################

Salam..aien sekarang dealer Dnars,kalau nak order dnars bole terus wassp aien di 0177003289. Dan maaf yea..bg yg beli di luar dan mintak aien ajarkan,,maaf sgt..aien xdapat nak tolong, sila rujuk dealer tempat anda beli, mereka akan ajr dan guide cara pemakaian anda. pemulaan pakai amat pntg yea untuk dipantau, pelbagai kesan awal yg akan keluar sperti mengelupas..dan sebagainya. pngunaan yg dpntau akan dapat kesan yg cepat..tpi pngunaan yg salah akan dpt hasil yg lambat.

dari hati : di ulang,tidak di benarkan amik gmbr saya okeww!!! by lalings..





37 comments:

Anonymous said...

salam awak..kt jb eh...awak memg jual ker Dnars nie?leh wat penghantaran ke tmpt sy tk?

Niranita Baharom said...

sy pn pakai jugak..tp kulit jd mengelupas....pedih....jerawat pn makin tumbuh....eeeee,sakit btl lps cuci muka.....perlu ke teruskan or berenti.......

Niranita Baharom said...

sy pn pakai tp kulit jd mengelupas...
jerawat pn makin tumbuh...pedih muka ble cuci.....xsnggup da rase ye......
huwaaaaaa.....nk bernti ke nk stop....ke mmg mcm ni permulaan ye..

yusliana said...

saya nk tnya..... sya ad bli produk nie....dy kta tidak boleh menggunakan toner collagen dan gold foundation..... tp awk kta awk guna toner collagen... tngh pening nie.. tolong yer...

yusliana said...

saya nk tnya..... sya ad bli produk nie....dy kta tidak boleh menggunakan toner collagen dan gold foundation..... tp awk kta awk guna toner collagen... tngh pening nie.. tolong yer...

aien harun said...

https://plus.google.com/104689432407331508248/posts

Niranita,yurp dear..pmulaan memg mcm tu,jerawat kne toner n bile di cuci memg pedih,mcm aien..hmpir sebuln jugak dia nk baek dri mngelups n pedih..p aien sabar je..trus gune kan.btw sori rep trlalu lmbt,sbb bz exam..huhu

aien harun said...

yusliana : lps cuci muka..memg kne pkai toner untk ttpkn lian pori muka.sebaiknye gne toner lps cuci muka waktu pagi,cume mlm je xpyh.klw gold foundation tu nk pkai bile2 pon bole..sbb dy kan bdk..knpe ek awak xle nk pkai toner n gold?? sori lmbt rep..sbb bz exam..huhu

aien harun said...

saya org jb..tpi selalu ade kt kl..hehe,sye xjadi dealer g,tpi klw ade spe yg nk oder..sye oderkn kat org yg sye beli tu..

Anonymous said...

sy pengedar Dnars Skincare..sms/wassap 0125284347

sue said...

Sis nk tnye...krim siang n mlm tu u sapu kt kwsn mata gak ke?org ckp kulit sekitar mata kn nipis...tp kalo x sapu nnt kulit bwh mata jd gelap lak...just tanye nk minta pendapat sis...

Anonymous said...

Sis nk tnye...krim siang n mlm tu u sapu kt kwsn mata gak ke?org ckp kulit sekitar mata kn nipis...tp kalo x sapu nnt kulit bwh mata jd gelap lak...just tanye nk minta pendapat sis...

aien harun said...

Sori awak.. Terlalu lmbt rep.. Hehe, krim kuning tu akk sapu je seluruh muka.. Pastu tepek sikit kt tmpt jerawat. Alhamdulillah lah.. Xde Pape kesan kt bwah mata tu.. Hehe, n pade Spe yg nk order dnars.. Bole pm aoe, dkt fb yea.. Nme fb, aien harun. Tq yea..

Niranita Baharom said...

bekas2 jerawat still ade la walaupun da gne toner,krin kuneng da....ade cara lain x.....

aien harun said...

Niranita Baharom : bekas jerawat mcm lubang2 ataw cmner ek.klw aien..aien kurangkn pakai krim mlm..suke pkai krim kuning,krim mlm smngu dlm 2 3 kali je pkai sekrg.so jerawat yg tumbuh tu..dgn bekas2 sekali dy ilang,selain tu..aien mkn vit c collagen.mbntu untuk muka jugak.

Niranita Baharom said...

kesan jerawat ye xlubang2....cume hitam2 je....kesan jerawat y lame2 too....ssh btl nk hilang....aien bli vit c collagen too kat mne....aien gne da bpe bln da....nita gne da 3 set tp mcm too gak je....kalo aien cara pakai mcm mne....ape je y aien gne....

aien harun said...

nita : nita pakai set ape yea?? bole taw x?set normal ataw set jerawat,toner pkai x?toner collagen ataw treatmn.aien pakai set jerawat,walaupun muka aien da normal..xde jerawat,sbb kulit muka aien brminyak,n aien pkai toner treatmnt,so dy kawal minyak yg dkt muka..klw malam..pkai krim kuning cm biase,siang..aien pkai krim siang n gold foundation tu,nita pnh try x gold foundation tu? tu pun mbntu mnhilangkan cela2 bekas jerawat,sgt selesa..dan rase ringan dkt muka.n aien da amalkan mlm vco lebih 2 tahun..dan xbhnti..n collagen,aien tkr2..sblom ni minum aura white da 4 botol..p stop,sbb mls nk bncuh n amek mse klw pgi2 tu kn..so skrg aien mkn maixara,sng..isap je.p pape pon yg collagen yg nita makan,msti mkn vco jugak..vco minyak kelapa dara yg softgel hrga dy 39.90..aien beli dgn akk ipr aien.klw kesan hitam lme2 yg xilng tu,slme nita pkai..ksn itam tu ade pudar x?ataw sme je..klw sme..nita mkn ubat vco n vit c.sekrg mcm2 produk vit n collagen,aien xbole nk gtaw ape yg sesuai untuk nita,sbb jenis kulit xsme kn..tkot laen jdinye.p klw vco ni..sume jnis kulit bole gne..cume vit c ataw collagen,nita kne pndai pilih ikut bdn nita jnis cmner.

aien harun said...

aien da pkai dlm 8 buln..2 buln untuk pulih sepuhnye muka ni..sbb muka aien memg rosak sgt..kusam n bole kte,sel kulit muka ni memg da byak mati.lps gne dnars..alhamdulillah..dpt la wajah cm sekrg..hehe

Anonymous said...

klu nk try set krim ni... kne stop produk lamakn... ada org ckp 3 hari da blh tukar pkai set krim ni... btoi ke?

Anonymous said...

klu nk tukar pkai produk ni... kne stop produk lama... brapa hri br blh tukar pkai produk ni? ada kata smggu... lama plak rsanya...

vivie said...

I set utk kulit jrwt bpe ye hrga

vivie said...

Lau utk set jerawat bpe ye hrga

Anonymous said...

sy jual dnars area kuantan...n satu malaysia... bole wasap sy 0109242613

aien harun said...

Sayang sayang.. Spe yg nk taw lebih lanjut tent dnars.. Trus msg aien bole.. 0177003289..ataw insta gram aien, aienharun dan aienharunonlineshop, mntx maaf bg yg coment aien xdpt rep.. Sbb aien memg jrg bkk blog skrg. Maaf yea.. Nk tye Pape wassp je.

Miss Simple said...

hmmm..kak.. kat mne ea nk cri produk nie? area wangsa maju ade tk ekk?

Miss Simple said...

ermm..kak kat mne ea nk cari produk nie? area wangsa maju ade tk?

sarah amylia said...

kalau mcm saya umur baru nk masuk 13 thn ok x pakai product ni sbb saya malu ngan kawan2 and family semua tgr muka buruk la tu la ni la btw saya jenis muka yg berjerawat yg tidak serias and muka berminyak ok x

sarah amylia said...

kalau mcm saya umur baru nk masuk 13 thn ok x pakai product ni sbb saya malu ngan kawan2 and family semua tgr muka buruk la tu la ni la btw saya jenis muka yg berjerawat yg tidak serias and muka berminyak ok x

aien harun said...

Miss simple : pm akk kak 0177003289 kalau nak order yes..:)

aien harun said...

sarah amylia : syg..umur awak n kulit muka masih muda syg..jgn malu,sbb tu hnya sekejap..sbb prubhn hormon bdn syg.pkkai bdk sejuk je mlam2 dik..dlu akk mse soklh pon cmtu..pkai bedak sejuk je da oke.elkkn pkai skincare awal2 ni yea..klw nk taw lebey..msg akk 0177003289

Anonymous said...

(Y) first pakai mmng mengelupas, pedih satu muka. x lah sakit sangat. hujung2 okay (Y). :) sangat berpuas hati


Anonymous said...

Salam..sy da try among 3weeks for this prdct.tapi muka sy jd mgelupas ; merah merah; dan sy rasa mcm tidak berkesan..adakah sy nak meneruskan dgn prduct ini atau sy mbhntikannya..sy malu bila org tegur muka sy lbih truk dr sebelumnya.please..help me out.

dayah said...

saya br je pki set dnars normal... br je pki da kuar jerawat...mmg mcm tu ke??takutla..takut lg teruk...kalu teruskan pki blh ke jerawat tu kuar abis...?atau tukar set jerawat...kulit sy jenis kusam... jerawat pn kt ckit area pipi.. hidung2 bintik2 ptih... sesuai x set tu utk kulit mcm sy...

Syawalni Nadia said...

Muka sya naik merah merah . Bila pakai set jerawat ni. Pedih sangat. Macam mne ea :(

Syawalni Nadia said...

Muka sya merah merah pedih bila pakai set jerawat tu :( macam mne ea? Masih perlu teruskan ke ?

Anonymous said...

Pleaasseee jgn la trbawak2 bli brg yg pusing2 kluar tu jugak...sy nk tnye je, awk try x gsok muke dgn cincin emas lps sapu day cream? Sy bkn pe, cube dlu cek mercury dia syg2ku... Klau xde, alhmdulillah.. Tp klau ade, better stop...detox bdn tu dgn air suam+lemon ye...moga dpt buang sgla logam berat dlm bdn.sy bli yg mmg sbjik ori so assume ori lh.. N sy try buat...trkjut sbb bfore bli mmg dh cek kkm...ble ade, mmg lega...tapiiiii... Mne dtg mercury tu?

Ayshah Jaafar said...

miss, kalau apply cream day set berminyak tu jadi makin berminyak kenapa eh? maksud nye tak sesuai dengan kulit ke? and takde perubahan lgsg.

Anonymous said...

Samalah..better jgn pakai. Produk ni ada hidrokunin. Saya da terbaca kat paper online Brunei.